0.00 0 items

V košarici ni izdelkov.

Še 2 dni po 29.90

Document-page-001 (9)
  • 24.08.2017

Odštevamo … po prednaročniški ceni 29.90 evra knjiga še 2 dni

Knjiga je večji format kot A4 in na 352 straneh. Lahko naročite slovensko ali angleško verzijo.

Prednaročilo oddate na https://beebooks.si/trgovina/ in prihranite 10 evrov.

V nedeljo, 27. avgusta 2017, bo poseben dan.

Ta dan bo za vedno zapisan v zgodovino, saj bo izšla knjiga Brez čebel ne bo življenja, nekakšna svetovna enciklopedija skoraj vsega, kar vemo o čebelah.
Poleg vodilnih avtorjev dr. Petra Kozmusa, Boštjana Noča in Karoline Vrtačnik je pri njenem nastajanju
sodelovalo še 66 avtorjev iz 32 držav, poleg njih pa še 44 fotografov iz 9 držav, ki so poslali fotografije
na poseben natečaj. Poleg njih pa objavljamo fotografije še skoraj 40 drugih fotografov.

Več informacij o knjigi na https://beebooks.si/

Naročila na nobeesnolife@gmail.com

O knjigi Brez čebel ne bo življenja

Mnogo ljudi se zaveda, do so čebele pomembne žuželke, a kljub temu smo (pre)malo seznanjeni, kako velik vpliv ima njihova najpomembnejša vloga – opraševanje – za človeštvo. Po svetu so poznani predvsem čebelji pridelki, a čebele z opraševanjem rastlin svetu zagotavljajo približno eno tretjino vse hrane. Poleg hrane opraševanje omogoča obstoj rastlinske pestrosti in tako vpliva na ekosisteme, ki nam zagotavljajo kisik, goriva, čisto vodo, zrak, uravnavajo vreme, klimo …
Že leta 2016 se nam je porodila ideja, da bi ustvarili »svetovno knjigo«, ki bi na razumljiv in preprost način čim bolj celostno predstavila pomen čebel za okolje in ljudi. Odziv avtorjev je bil presenetljiv. Skoraj brez izjeme so pohvalili idejo za nastanek knjige in z veseljem so v sodelovanje privolili tudi najbolj priznani svetovni strokovnjaki s področja čebelarstva.
Knjiga Brez čebel ne bo življenja je tako skupno delo 69 avtorjev iz 32 držav. Na 352 straneh so predstavljene različne teme, od zgodovine čebel, čebeljih pridelkov, pomembnosti izobraževanja čebelarjev, do pomena čebel in razlogov za njihovo ogroženost. Opisani so tudi različni načini čebelarjenja po svetu, apiterapija, čebelarski turizem, pomen čebel v religiji, primer čebel, kot zglednega življenja vrednot in kako lahko čebelarjenje pomaga invalidnim ljudem.
Knjiga združuje znanje številnih uveljavljenih strokovnjakov in znanstvenikov s področja čebelarstva, kakor tudi priznanih čebelarjev in nekaterih drugih, ki na čebelarstvo pogledajo še z drugega zornega kota.