0.00 0 items

V košarici ni izdelkov.

Župan občine Žirovnica Leopold Pogačar o knjigi: “Je nežna, gladka in polna vsebine”.

Knjiga čebele
  • 07.09.2017

Knjiga Brez čebel ne bo življenja me je prijetno presenetila, kot verjetno mnoge izmed vas, ki ste jo že vzeli v roke. Pravijo, da knjige poleg tega, da jih beremo tudi občutimo v rokah tudi vonjamo, ko listamo po njih. Prva asociacija, ko sem vzel knjigo v roke je bil čebelji vosek. Je nežna, gladka in polna vsebine. Tudi ta knjiga in njena vsebina ter njeni avtorji, domači in tuji nas postavlja med vodilne narode med čebelarji po svetu. Ne morem skriti ponosa, da je prvi učitelj čebelarstva, kakor tudi soavtor in aktualni predsednik ČZS, Boštjan Noč, doma v naši občini. Vsebina mi je všeč tudi zaradi velikega števila zelo kvalitetnih fotografij in člankov, ki izredno dopolnjujejo vsebino in ki tudi nam laikom na področju čebelarstva odprejo oči in nam dajo razmišljati o pomenu čebel ter nas pri tem še veliko nauči. Kljub zajetni vsebini je prijetno berljiva in polna znanja in izkušenj. Zelo impozantno je tudi število soavtorjev in prav zanimivo bi bilo vedeti na katero mesto se bo na svetu uvrstila tudi po tem.
Iskrene čestitke vsem, ki ste sodelovali pri nastanku knjige!

Leopold Pogačar
ŽUPAN OBČINE ŽIROVNICA

Knjiga brez čebel ne bo življenja ima bogato vsebino in predvsem širi znanje o pomenu čebel. Občine smo povabili, da pristopijo k nakupu knjig in jih podarijo šolam, vrtcem, zavodom, poslovni partnerjem.
Kljub temu, da smo do danes poslali ponudbe manjšini občin, se jih je že kar nekaj odzvalo. Veseli, da je cela Bela Krajina že pristopila k projektu in s tem so županje in župani pokazali, da se zavedajo pomena širjenja pomena čebel v svojih krajih.
Prve občine, ki so prepoznale pomembnost širjenja zavedanja pomena čebel in naročila knjige so:

1. Žirovnica
2. Škofja Loka
3. Ivančna Gorica
4. Radovljica
5. Kranjska Gora
6. Metlika
7. Ljutomer
8. Lukovica
9. Šenčur
10. Semič
11. Žiri
12. Beltinci
13. Kanal ob Soči
14. Kamnik
15. Rače-Fram
16. Turnišče
17. Sežana
18. Slovenske Konjice
19. Črnomelj
20. Grad
21. Kranj
22. Šentjur
23. Dobrova – Polhov Gradec
24. Zreče
25. Logatec
26. Piran
27. Borovnica
28. Cerkvenjak
29. Kozje
30. Bled

Seznam se sproti ažurno dopolnjuje.